Hét Geheim voor Geweldige Betrokkenheid op Social Media

Hét Geheim voor Geweldige Betrokkenheid op Social Media

Waarom authenticiteit belangrijk is voor uw merk

Authenticiteit is de sleutel tot het opbouwen van een sterke band met uw community. Wanneer mensen weten dat ze een authentiek en eerlijk merk ondersteunen, geeft dit hen een positief gevoel over hun eigen keuzes. Door uw merk menselijker te maken, wordt het ook betrouwbaarder en vertrouwenswaardiger. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal graag betrokken raken bij en kopen bij betrouwbare bedrijven.

 

Het mooie van authenticiteit is dat het niet duur hoeft te zijn. Het gaat erom te delen wat u en uw team elke dag doormaken. Het gaat om het maken van eenvoudige foto's van collega's, klanten, leveranciers of andere partners. Het gaat om het vertellen van verhalen en anekdotes die zich voortdurend in uw bedrijf voordoen. Authenticiteit is overal om ons heen, als we maar weten waar we moeten kijken. Het is overvloedig aanwezig en kan echt inzichtelijk zijn.

 

Bovendien zorgt authenticiteit ervoor dat uw merk opvalt! Voor de meeste communicatieprofessionals is het standaardreflex om te praten over de producten en diensten van het bedrijf: de kwaliteit, de waarde. We willen allemaal en moeten ook dingen verkopen, dus dat is waar de meeste bedrijven zich op richten in hun sociale media-content. Maar ga verder dan dat, deel uw verhalen, wees uniek, want dat levert het beste rendement op investering op.

 

Maar geloof ons niet zomaar op ons woord, probeer het zelf uit en ervaar hoe het voor u werkt. Nu we u hopelijk hebben overtuigd om aan de slag te gaan, laten we u nu vertellen hoe.

Hoe u authenticiteit kunt overbrengen en meer betrokkenheid kunt genereren op social media

We hebben 7 tips voor meer authentieke content die u vandaag nog zou moeten gaan gebruiken! We hebben voornamelijk gebruik gemaakt van hoogtepunten van onze eigen Smiirl social media-accounts. Er zijn tal van merken die het beter doen dan wij, maar we doen elke dag ons best, dus we dachten dat het interessant kon zijn voor anderen 🙃

1. Laat gezichten zien

Het tonen van een gezicht achter het merk laat uw community zien dat u inderdaad menselijk bent, net als zij. Het geeft een menselijk aspect aan uw merk en maakt uw volgers vertrouwd met de gezichten erachter, waardoor er een gevoel van bekendheid en vertrouwen ontstaat. Overigens krijgen Instagram-foto's met gezichten veel meer likes dan foto's zonder gezichten, dus het is zeker de moeite waard.

2. Wees open over uw successen en mislukkingen

Transparantie! Houd uw volgers op de hoogte van uw voortgang en vraag om advies wanneer dingen niet

 

zo goed gaan. Berichten waarin een zekere mate van kwetsbaarheid wordt getoond, behalen de hoogste betrokkenheid op social media. Ze werken omdat ze de gemeenschap oproepen om input te leveren op de manier waarop ons bedrijf wordt gerund.

3. Betrek uw gebruikers zoveel mogelijk

Deel beoordelingen, ervaringen of andere soorten inhoud van klanten en vertel verhalen met klantgerichte berichten. Zorg er ook voor dat u relevante personen tagt voor extra bereik en betrokkenheid. Dit helpt bij het opbouwen van nauwe relaties met uw klanten, wat op zijn beurt leidt tot een gemeenschap van gelijkgestemde mensen rond uw merk. Men voelt zich alsof ze deel uitmaken van een familie, niet slechts een online groep.

4. Vermijd harde verkoop en focus op hoe u uw klanten kunt helpen hun doelen te bereiken

We creëren en delen alleen inhoud waarvan we denken dat onze volgers deze nuttig en interessant zullen vinden. Dat betekent dat we agressieve verkoopberichten vermijden (of in ieder geval proberen te vermijden 🤭). In plaats daarvan delen we bronnen en kennis die marketeers in staat stellen om sterker te worden.

 

Een regel die we volgen bij het produceren van promotieposts is om niet in te breken op waar onze volgers in geïnteresseerd zijn, maar om te zijn waarin ze geïnteresseerd zijn. De gouden regel is altijd om na te denken waarom uw doelgroep een bericht zou willen zien en welke waarde het voor hen of hun bedrijf zal opleveren.

5. Maak gebruik van personal branding

Mensen hebben over het algemeen meer vertrouwen in mensen dan in bedrijven. De eigenaar van het bedrijf of iemand met een belangrijke rol daarin kan het gezicht van het bedrijf worden en uw publiek meer betrekken dan het sociale media-account van uw bedrijf (zoals bijvoorbeeld Gauthier op LinkedIn, onze oprichter met zijn unieke stijl 😉).

6. Moedig gebruikers aan om content te genereren

 

Door de authentieke content van gebruikers tot hoogtepunt te maken van uw marketingcampagnes, wordt uw promotionele boodschap betrouwbaarder en geloofwaardiger, wat leidt tot nog meer betrokkenheid van gebruikers en tevreden ambassadeurs! Door te laten zien hoe andere mensen uw producten ervaren, creëert u een gevoel van empathie en zelfs afgunst. Dit is vaak goed voor uw bedrijf.

7. Ga in op reacties van uw klanten

Mensen vertrouwen merken niet als ze niet reageren op social media. Het kost slechts een paar minuten, maar het kan wonderen doen voor uw zichtbaarheid en vertrouwen.

 

We wilden het kort houden en u niet overspoelen met details. Dat gezegd hebbende, er zijn nog veel meer ideeën

 

en manieren om uw bedrijf authentieker te maken op social media, deze zullen vanzelf komen zodra u begint met oefenen! Een van onze favorieten zal altijd nummer 2 zijn, er kunnen alleen maar goede dingen voortkomen uit het vragen om advies, dus wees niet bang om het te gebruiken.

 

Misschien bent u al ervaren en hebt u niets nieuws geleerd, of misschien staat u aan het begin van uw reis, hoe dan ook, we zijn zeer geïnteresseerd in al uw opmerkingen of suggesties!

Conclusie

Authenticiteit is een krachtig middel om betrokkenheid op social media te vergroten en een sterke band met uw community op te bouwen. Door menselijkheid, transparantie en klantgerichtheid te omarmen, kunt u uw merk onderscheiden en vertrouwen opbouwen. Het gaat niet alleen om het verkopen van producten of diensten, maar ook om het bieden van waarde aan uw klanten en hen te helpen hun doelen te bereiken.

 

Bij SocialMediaCounter begrijpen we het belang van authenticiteit en streven we ernaar om een betekenisvolle connectie met onze klanten op te bouwen. Met ons product kunt u niet alleen uw online verkeer vergroten, maar ook uw engagement versterken, meer bezoekers aantrekken, clicks genereren en uw merkbekendheid vergroten. Door gebruik te maken van onze geavanceerde tools en services kunt u gezien worden en de resultaten behalen waar u naar streeft.

 

Wacht niet langer! Sluit u aan bij de authentieke beweging op social media en ontdek de kracht van SocialMediaCounter. Laat uw merk stralen en bouw een loyale community op die uw visie deelt en uw succes ondersteunt.

 

Bezoek nu https://socialmediacounter.com/ en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw social media-engagement naar nieuwe hoogten te brengen. Doe mee en maak deel uit van de authentieke revolutie!

 

Terug naar blog